Pensiunea Piatra Roșie

Pensiunea Piatra Rosie 4* este situata in parcul Gradistea Muncelului – Cioclovina din judetul Hunedoara, comuna Bosorod, sat Luncani intr-un loc ideal pentru relaxare si activitati in aer liber.

Pensiunea este un punct de atractie turistica pentru iubitorii de munte care doresc sa descopere civilizatia dacica, cat si pentru cei care doresc petrecerea unui sejur departe de agitatia marilor orase intr-un peisaj de basm.Locatia este noua, a fost construita in anul 2012 si are ca tema vanatoarea. Mobilierul are sculpturi specifice in lemn masiv.

Pensiunea Piatra Rosie 4* pune la dispozitia turistilor 7 camere duble si 3 apartamente dotate cu mobilier cu sculpturi vanatoresti, TV LCD si minibar. Piatra Rosie 4* pune la dispozitia turistilor 14 biciclete pentru adulti si copii foarte utile pentru drumetiile montane.

Adresa: Judetul Hunedoara, Comuna Bosorod, Sat Luncani, Pastravaria Piatra Rosie

Telefoane informatii si rezervari: 0254264038 sau 0254264039

Site Pensiunea Roșie : http://www.piatrarosie.eu/db/index.php/piatrarosie/

Pensiunea Dacica

 Pensiunea Dacica își propune să dezvolte turismul cultural în zonă, să promoveze patrimoniul cultural-istoric și etnografic din zona cetăților dacice cu ajutorul unei echipe de specialiști în istorie și arheologie, care va contribui la realizarea unor programe dedicate turiștilor.

Situată în perimetrul Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, în imediata vecinătate a Cetății dacice Piatra Roșie (monument UNESCO) și în proximitatea celorlalte cetăți și așezări dacice din Munții Orăștiei (Sarmisegetuza Regia, Costești-Cetățuie, Costeși-Blidaru, Fețele Albe), Pensiunea Dacica este locul minunat pentru o vacanță activă și educativă, dar și odihnitoare în același timp.

Turistul pasionat de istorie își va putea îmbogăți programul unui sejur în mijlocul naturii prin participarea la evenimentele noastre periodice:

  • vizite ghidate la siturile arheologice ale cetăților dacice din Munții Orăștiei

  • mini-conferințe și prezentări pe teme de istorie, urmate de întrebări și dezbateri, susținute de specialiști, membri sau voluntari ai Fundației Dacica,în sala noastra de conferințe

  • proiecții de filme documentare cu tematică istorică

  • excursii și tururi off-road, pe trasee mai puțin cunoscute publicului larg, către obiective și puncte geografice cu semnificație istorică

  • activități practice de arheologie experimentală, în special pentru copii și tineri

Adresa: PENSIUNEA DACICA Comuna Boșorod, sat Alun nr. 1, jud. Hunedoara

Telefoane informatii si rezervari: 0354 086 162

Site Pensiunea Dacica : http://pensiunea.dacica.ro/

Vila Sara

Situată în Boșorod în regiunea Hunedoara, aceasta casa de vacanta Casa are o grădină cu o piscină sezonieră în aer liber  și un grătar. Proprietatea este la 38 km de Straja și este oferită parcare gratuită.

Casa de vacanță este compusă din 2 dormitoare si 2 bai, dotate cu articole de toaletă gratuite. Bucataria este echipata cu un cuptor și un cuptor cu microunde și există o baie comună. Un TV cu canale prin satelit este disponibil. Alte facilități de la Vila Sara se numără o terasă.

Deva este la 30 km de Vila Sara, în timp ce Petroșani este de 33 km. Aeroportul Sibiu este de 78 km de proprietate.

Adresa: 240  337095 Boşorod, România

Site Vila Sara: http://www.booking.com/hotel/ro/vila-sara-bosorod.ro.html